Nyköpings Folkhögskola

Digital vardag för nybörjare

Bilden är ett fotomontage.

Vill du bli vän med och förstå mer av din dator och din mobiltelefon? Vill du använda sociala medier för att hålla kontakt med släkt och vänner? Vill du kunna använda och spara dina bilder på olika sätt?

Då är vår kurs Digital vardag för nybörjare något för dig. Kursens omfattning är 8-10 timmar per vecka, två dagar i veckan. Kurslängden är 12 veckor och vänder sig till dig som saknar eller har lite datorvana.

Vi börjar med att titta på hur datorn och mobilen är uppbyggd och fortsätter sedan att lära hur vi kan hantera teknik och appar. Vi undersöker vad ett användarkonto är och hur du kan skapa olika konton. Hur du surfar säkert och hur e-post fungerar får du också svar på.

Efter introduktionen tittar vi på vad Internet är och vad du kan göra på nätet.  Sen lär du känna din smarta telefon, undersöker molntjänster och leker lite med mobilkamerans möjligheter till bra foton, och sedan spara bilder och filmer.

I slutet av kursen lär vi om sociala medier (som Facebook, Instagram och Twitter) och testar hur ett Skype-samtal med video går till.

Du som redan kan lite kan välja att fördjupa dig i ordbehandling och att jobba med kalkylblad, programmering och liknande. 

Du har möjliget att delta i skolans tillval där olika skapande och mer teoretiska ämnen kommer erbjudas. Dessa ämnen fastställs vid terminsstart.

Kursledare är Eva Ogenborg. För mer information om kursen ring 0155-29 20 80 (växel) eller maila info@nykoping.fhsk.se.

 

 

 

 

Kurstider hösten 2019
Kursstart: 5 september (OBS! Tidigarelagd kursstart)
Höstlov: vecka 44
Kursslut: 18 december

I ett brev som skickats kursens sökande om en informationsträff 22 augusti, anges felaktig veckodag. Rätt veckodag ska vara torsdag. Vi beklagar felet.

Kursens omfattning
Deltid (8-10 timmar/vecka) i 15 veckor (novemberlovet vecka 44 inkluderat, dock ingen undervisning denna vecka)

Sista ansökningsdag
Ansök före 15 november till vårens kurs och före 15 maj till höstens kurs. Efter att ansökningstidens gått antar vi löpande fram till kursstart i mån av plats. OBS! Kursen startar vid 12 bekräftade deltagare.

Ansökningsblankett
Ansökningsblankett till kursen hittar du  här.

Kostnad 
500 kr/termin för service- och förbrukningsmaterial. 
__________________________

I vårt prospekt hittar du alla våra kurser samlade.  Läs här och ladda ner.
__________________________