Nyköpings Folkhögskola

Digital vardag för nybörjare

Foto: Touchscreen av Quinn Dombrowski (CC BY NC SA)

Vill du bli vän med och förstå mer av din dator och din mobiltelefon? Vill du använda sociala medier för att hålla kontakt med släkt och vänner? Vill du kunna använda och spara dina bilder på olika sätt?

Då är vår kurs Digital vardag för nybörjare något för dig. Kursens omfattning är 10 timmar per vecka under 15 veckor och vänder sig till dig som saknar eller har lite datorvana.

Vi börjar med att titta på hur dator och mobilen är uppbyggd och fortsätter med sedan att lära oss hur vi kan hantera teknik och appar. Vi tittar på vad ett användarkonto är och hur du kan skapa olika konton. Hur surfar du säkert och hur fungerar e-post. 

Efter introduktionen tittar vi på vad Internet är och vad du kan göra på nätet. Vi tittar på vad du kan göra med din smarta telefon, undersöker molntjänster och leker lite med mobilkamerans möjligheter att använda och spara bilder och filmer.

Vi undersöker även sociala medier (som Facebook, Instagram och Twitter) och testar hur ett Skype-samtal med video går till.

Du som redan kan lite kan välja att fördjupa dig i ordbehandling och att jobba med kalkylblad, programmering och liknande. 

Du deltar dessutom i skolans tillval där olika skapande och mer teoretiska ämnen kommer erbjudas. Dessa ämnen fastställs vid terminsstart.

Kursledare är Robert Granat. Du kan maila honom på robert@nykoping.fhsk.se.


 

 

 

Kurstider hösten 2017
Kursstart:  28 augusti 2017
Höstlov: Vecka 44
Kursslut: 15 december 2017

Kursens omfattning
Halvfart (10 timmar/vecka) i 15 veckor. 

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 10 juni. Vi antar dock till kursstart i mån av plats.

Ansökningsblankett
Ansökningsblankett till kursen hittar du  här.

Kostnad 
500 kr/termin för service- och förbrukningsmaterial.