Nyköpings Folkhögskola

Ledig tjänst II

Nyköpings Folkhögskola söker
Lärare med inriktning svenska och engelska, 100%

Vi söker en lärare med inriktning svenska och engelska till våra allmänna kurser. Har du även ämneskunskaper i svenska som andraspråk, och matematik är det meriterande.

Som lärare på folkhögskola är det pedagogiska arbetet utgångspunkten. Din tjänstgöring utgår ifrån dina huvudämnen, men ibland arbetar du även med andra uppgifter som gör folkhögskola till den unika skolform det är, där delaktigheten i utvecklingen av skolan och samverkan med deltagarna är stor. Det socialpedagogiska uppdraget är också viktigt. Du behöver ha god social förmåga, vara initiativrik, kunna och vilja samarbeta. Vi förutsätter att du delar folkbildningens mål och värdegrund.

Förutom ämneskunskaper och pedagogisk utbildning, ser vi gärna att du har folkhögskollärarexamen. Erfarenhet av folkhögskola och/eller folkbildning är meriterande.

Nyköpings Folkhögskola finns centralt i Nyköping, i den äldsta delen av den vackra residensstaden. Den arbetsplats du kommer att möta är småskalig, med nära till kollegor och deltagare för samtal och samarbete.

Tillträde
Snarast

Lön
Lön enligt avtal

Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är en provanställning på 6 månader och tjänstgöringsgraden 100%.

Kontaktpersoner
Rektor Anne-Marie Karlsson, 0730-58 24 18
anne-marie@nykoping.fhsk.se

Facklig kontaktperson
Förbundet Folkhögskollärarna (FF): Lärare Lotta Krüger, 073-035 97 94
lotta@nykoping.fhsk.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2017-08-15.

Vi tar emot ansökan via e-post: ansokan@nykoping.fhsk.se , eller via post till Nyköpings Folkhögskola, Östra Trädgårdsgatan 3, 611 34 NYKÖPING. Ange referensen Lärartjänst i ämnesraden/på kuvertet.

Vi kallar lämpliga sökande fortlöpande till intervju.

______________________________________________
Arbetsgivare och skolans adress

Föreningen Nyköpings Folkhögskola
Östra Trädgårdsgatan 3
611 34 NYKÖPING