Nyköpings Folkhögskola

Ledig tjänst: Svenska-svenska som andraspråk

Nyköpings Folkhögskola söker
Lärare i svenska, svenska som andraspråk, 80-100%

Vi söker en lärare med inriktning svenska och  svenska som andraspråk till våra allmänna kurser. Har du även ämnes- kunskaper i andra ämnen som engelska, beteendevetenskap, samhällskunskap, historia och matematik är det meriterande.

Folkhögskola är en utbildningsform med stor frihetsgrad, som ger utrymme för kreativitet och utveckling. Du ska vara engagerad inom ditt ämnesområde och folkhögskolans uppdrag i stort och aktivt vilja delta i utvecklingen av skolan. Du behöver ha god social förmåga, vara initiativrik, kunna och vilja samarbeta. Vi förutsätter att du delar folk-bildningens mål och värdegrund.

Om dig
Vi söker dig som har förmåga att se de studerandes intressen och behov och möta dem där de befinner sig i kunskap och i livssituation. Förutom ämneskunskaper och pedagogisk utbildning, ser vi gärna att du har folkhögskollärarexamen. Erfarenhet av folkhögskola och/eller folkbild-ning är meriterande.

Dina arbetsuppgifter
Som lärare på folkhögskola är det pedagogiska arbetet utgångspunkten. Din tjänstgöring utgår ifrån dina huvudämnen. Vi söker dig som har svenska, men många andra ämnen är också intressanta om tjänsten fortsätter.

Ibland arbetar du med andra pedagogiska uppdrag som gör folkhögskola till den unika skolform det är, där delaktigheten och samverkan med deltagarna är stor. Det socialpedagogiska uppdraget är också stort, liksom hög delaktighet i utvecklingen av skolan.

Tillträde
Snarast

Lön
Lön enligt avtal.

Arbetstid/varaktighet
Visstidsanställning. Denna kan fortsätta i en tillsvidareanställning i ferietjänst.

Kontaktpersoner
Rektor Anne-Marie Karlsson, 070-384 22 08, 0155-29 20 84
anne-marie@nykoping.fhsk.se

Facklig kontaktperson
Förbundet Folkhögskollärarna (FF): Lärare Eva Ogenborg 0155-29 20 80
eva@nykoping.fhsk.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2018-03-02.

Vi kallar lämpliga sökande fortlöpande till intervju. Tjänsten behöver tillsättas omgående, under förutsättning att den planerade kursverk-samheten kommer till stånd.

Vi tar emot ansökan via e-post: ansokan@nykoping.fhsk.se .

___________________________________________________

Arbetsgivare och skolans adress
Föreningen Nyköpings Folkhögskola
Östra Trädgårdsgatan 3
611 34 NYKÖPING