Nyköpings Folkhögskola

Lediga tjänster


Nyköpings folkhögskola söker
Folkhögskollärare 1-2 tjänster, 50-100%

Vi söker lärare för undervisning i en kombination av några av följande ämnen:

  • matematik på grundläggande och på gymnasienivå

  • engelska på grundläggande och på gymnasienivå

  • historia och religion på gymnasienivå

  • svenska som andraspråk på grundläggande nivå/på SFI-nivåer

Vår folkhögskola drivs av den ideella föreningen Nyköpings folkhögskola. Folkhögskola är en utbildningsform med stor frihetsgrad, utrymme för kreativitet och utveckling. Ledstjärnorna för Nyköpings folkhögskola är 

  • Gemenskap: Vi är solidariska med varandra och bygger gemenskap genom möten präglade av omtanke och respekt.

  • Delaktighet: Vi är alla delaktiga i skolans verksamhet och vill stärka vår kraft att påverka det egna livet, skolan och samhället.

  • Växande: Genom trygghet och delade erfarenheter utvecklas vi tillsammans, och med lust och kreativitet vågar vi anta nya utmaningar.

Du ska vara engagerad både i samhällsfrågor och i ditt arbete. Du behöver ha god social förmåga, vara initiativrik, kunna och vilja samarbeta. Vi förutsätter att du delar folkbildningens värdegrund, som bland annat innebär att ha positiva förväntningar på varje människa, ett demokratiskt arbetssätt, att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och vara delaktiga i samhället. 

Vi söker dig som har förmåga att se de studerandes intressen och behov och möta dem där de befinner sig i kunskap och i livssituation. Förutom ämneskunskaper och pedagogisk utbildning ser vi gärna att du har erfarenhet av folkhögskola, folkbildning eller folkrörelse. Folkhögskollärar- examen är meriterande. Vi strävar efter en allsidigt sammansatt personalgrupp.

Tillträde
Den 9 augusti

Lön
Lön enligt avtal. Skolan tillämpar ett lokalt tariffsystem.

Arbetstid/Varaktighet/Omfattning
Tjänsten är tillsvidare. Arbetstiden regleras i ett lokalt arbetstidsavtal. Omfattningen kan vara del- eller heltid beroende på önskemål och ämneskombinationer.

Kontaktpersoner
Rektor
Annika Nyberg
0707-810203
annika@nykoping.fhsk.se

Facklig kontaktperson
Lärarförbundet Folkhögskolas klubb på Nyköpings Folkhögskola
Eva Ogenborg,
eva@nykoping.fhsk.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 23 juli, men intervjuer och eventuell anställning verkställs om möjligt tidigare. Vi tar emot ansökan via e-post: ansokan@nykoping.fhsk.se

Nyköpings folkhögskola
Östra Trädgårdsgatan 3
611 34  Nyköping